חדשות אופרד: מפת הקורונה של Google
- קמפיינים ממומנים
- July 7, 2020
האם הפיתרון של google maps לתנועה בימי קורונה יעזור למנוע תחלואה או יזיק לעסקים? מה התכנית של אמזון לפריים דיי? והשבוע הסוער שעבר (שוב) על מארק צוקרברג – כל הניוזים הכי חשובים על דיגיטל
איפה אתם על המפה?
גוגל, כידוע, היא לא רק מנוע החיפוש שלה – אלא תאגיד של אפליקציות ופיצ’רים, שמאפשרים לגולשים ועסקים לספק מידע על עצמם. ממש כמו שיוטיוב היא פלטפורמה שצריך לדעת לנהל בה תוכן (ולעשות לו אופטימיזציה), גם אפליקציית המפות Google Maps היא טריטוריה שצריך להקדיש לה תשומת לב שיווקית. העובדה שאתם רשומים/מופיעים על גבי המפה היא עדיין לא הבטחה שתדורגו במקום גבוה, ולכן גם הנראות שלכם בחיפושים השונים עלולה להיפגע.
מחקרים מראים שעם כל הכבוד ל-Waze (שגם היא, כזכור, כבר של גוגל), 67% מהצרכנים משתמשים ב-Google Maps כאפליקציית הניווט המועדפת עליהם. היות שבתוצאות החיפוש האורגניות הגולשים לרוב לא מסתכלים מעבר לתוצאה הראשונה, זה חיוני שתוודאו שהרישום שלכם באפליקציית המפות יעבור אופטימיזציה – ויופיע בחיפושים הרלוונטיים. מחקרים גם הראו שצרכנים מגיעים לעסקים השונים דרך שימוש בחיפוש (אפשרות ה-discovery), הרבה יותר מאשר באמצעות חיפוש ישיר של שם העסק. בשני המקרים חשוב מאוד שהעסק שלכם יעבור טיוב מדויק, ויופיע גם כך וגם כך.
סיבה נוספת לדאוג לדירוג שלכם היא ששלוש הרשומות הראשונות בגוגל מפות יוצגו כתוצאות בחיפוש רגיל בגוגל. היות שכמעט 50% מהתוצאות של גוגל כוללות Local Intent (כלומר כוונה למצוא עסקים מקומיים), להופיע בשלוש התוצאות הראשונות יכולות לשפר דרמטית את הנראות והטראפיק שלכם. איך עושים את זה? בקרוב במדריך מפורט שלנו!
מפחדים מקורונה? Google Maps עושה לכם סדר
ואם כבר אנחנו במפה (ונשארים במפה) מגפת הקורונה ממשיכה להתפשט ברחבי העולם, והמידע לגבי שרשראות ההדבקה ואזורי הסכנה הוא חיוני ביותר. על בסיסו מקבלות ממשלות החלטות לגבי סגר, הגבלת התנועה ועוד. כדי לממש את ההבטחה הגדולה הזאת אוספת Google Maps דאטה מסוכניות של ידיעות וכן מגורמים ממשלתיים, ומעבדת אותה לכדי מידע לגבי איזורים מסוכנים יותר להידבקות. איך זה יעבוד?
1. נהגים יקבלו התראות לגבי מגבלות תנועה באזור שהם מגיעים אליו, גם במעבר ברכב בין מדינות שונות.
2. ככל שיש הוראות התנהגות באזור אליו הגעתם (למשל עטיית מסיכה) תקבלו אותן באמצעות האפליקציה.
3. אם הגעתם לתחנת בדיקה של קורונה תקבלו התראה לנייד שלכם, שמזכירה מה ההנחיות של אותו מתקן בדיקה.
4. כשמשתמשים ב- Google Maps כדי לבחור מסלול באמצעות תחבורה ציבורית – באזורים שנגועים בקורונה – הנוסעים יקבלו התראות על המגבלות השונות.
צריך לומר שלא כל הפיצ’רים קיימים בכל העולם, ובישראל על כל פנים הם עדיין לא בשימוש. המטרה של גוגל היא כמובן להרחיבם לכל העולם, ובכך לסייע לגולשים להימנע ממקומות הומים שבהם סיכויי ההדבקה גבוהים. יחד עם זאת צריך לקחת בחשבון שהמפות הללו יכולות להשפיע על התנועה הפיזית לעסקים מקומיים, עד כדי פגיעה במסחר. כלומר ברגע שאזור יסומן כמסוכן יותר, העסקים (הקטנים והגדולים) בתוכו עלולים לספוג ירידה גדולה בטראפיק האנושי וכמובן בקנייה.
הכינו את כרטיסי האשראי: אמזון מתכוננת לפריים דיי באוקטובר
נכון, עוד לא יצאה הודעה רשמית, אבל אתרים בחו”ל מדווחים שאמזון הוציאה לסלרים שלה הודעה על תאריך חדש לפריים דיי – 5 באוקטובר. אירוע המכירות הגדול של אמזון אחראי לחלק ניכר מההכנסות של ענקית הסחר במהלך השנה, ובחודשים האחרונים נדחה מספר פעמים בגלל הקורונה, או ליתר דיוק בגלל הקושי של אמזון לעמוד בזמני הביקוש. כעת מסתמן, שרגע לפני שתתחיל עונת הסיילים הגדולה בנובמבר-דצמבר, ינסו באמזון לסחוט את הלימון העצוב הזה שנקרא “2020”, ולעזור למפרסמים שלהם לסיים את השנה עם שורת רווח סבירה. איך ומה יהיה בפריים דיי-קורונה הזה עוד לא ברור. בינתיים התחילו אתמול באמזון סאמר-סייל של מוצרי חשמל ואלקטרוניקה (אבל לא רק). כדאי ומומלץ לנצל את הזמן עד אוקטובר לשפצר את החנות שלכם באמזון (אם עוד אין לכם אחת כזאת), וללמוד מהאופן שבו מנהלים מותגים וחברות אחרות את הסיילים שלהם.
» למה דווקא עכשיו כדאי להשקיע באמזון?
טיק טוק עוזבת את הונג קונג
לאחר שפייסבוק, גוגל ואינסטגרם הודיעו שיצמצמו את שיתוף הפעולה עם ממשלת הונג קונג, בכל הקשור למסירת פרטים של יוזרים – החליטו בטיק-טוק לעשות אחורה פנה, ולסגור כליל את האפליקציה. מדובר בהחלטה אמיצה עבור אפליקציית הסרטונים, שפרצה בחודשים האחרונים גם מבחינת כמות המשתמשים וגם מבחינת האפשרויות הפרסומיות שבה. הצעד מגיע גם לאחר שטיק טוק נאסרה לשימוש בהודו – ובכך הפסידה שוק ענק של משתמשים/מפרסמים.
שמועות על רצונו של ממשל טראמפ לאסור את השימוש בטיק טוק גם בארצות הברית כבר רצות ברחבי הרשת. על פניו חושדים בטיק טוק כאפליקצייה שמשתפת פעולה עם השלטונות הסיניים, אם כי כאמור – אלה פסלו את השימוש בגבולות המדינה. הסיבה ההגיונית יותר היא האופן שבו הפכה טיק טוק לאפליקציה שבה מתארגנים צעירים נגד ממשל טראמפ – כפי שקרה בעצרת הבחירות האחרונה של הנשיא.
פייסבוק נכנעת למפרסמים
לאחר שורה של חברות שהודיעו שהן מושכות את תקציבי הפרסום שלהם מפייסבוק, הודיעה סמנכ”לית התפעול של החברה, שריל סנברג, שהחברה תבחן מחדש את המדיניות שלה בכל הקשור לזכויות אזרח. כזכור תאגידים דוגמת קוקה קולה ובן אנד ג’ריס הפסיקו לפרסם בפייסבוק, במחאה על אי-ההתערבות של הרשת החברתית (והאפליקציות השונות שלה) בהפצת דברי שטנה. כעת מאשרת סנדברג שתיפגש עם נציגי החרם, ותפרסם בהמשך מדיניות חדשה בנושא.
סוגיית האחריות של פלטפורמות ה-UGC למיניהן על התוכן של הגולשים היא אחת הבוערות והדרמטיות ביותר ב-2020. זאת גם על רק מגיפת הקורונה (והפייק ניוז שמתפרסם ברשתות על אודותיה), וכן לקראת הבחירות האמריקאיות שעתידות להיערך בנובמבר הקרוב. עבור המפרסמים הישראלים כדאי להמשיך ולעקוב אחר שינוי המדיניות, וכיצד קמפיינים/מסרים שיהיו פוגעניים עבור ציבור מסוים – יהיו כפופים לרגולציה ופיקוח הדוקים יותר.