חדשות אופרד: גוגל שומרת על הפרטיות שלכם
- קמפיינים ממומנים
- August 3, 2020
וגם: צוקרברג נכנס לעסקי המוזיקה, מהיום אפשר להקים קמפיין מימון המונים באינסטגרם, פיצ’רים חדשים בגוגל דאטה סטודיו וטיקטוק לא נשארת חייבת לדונלד טראמפ. כל הניוזים הדיגיטליים החשובים של השבוע
פרטיות או פרסום? הדילמה של גוגל
לא מעט ביקורת ספגו תאגידי הרשת הגדולים בכל הקשור להפרת הפרטיות של המשתמשים שלהם. הביקורת לא הייתה רק על חשיפה של פרטים אישיים, אלא גם על האופן שבו אוספות גוגל, פייסבוק ואחרות דאטה על הגולשים וצריכת התכנים שלהם, כדי לטרגט להם פרסומות. בגוגל החליטו לעסוק בנושא באופן עמוק, או לפחות כך הם נהנים להצהיר שוב ושוב. השבוע פרסמו בבלוג שלהם כי כעת יוכלו הגולשים ללחוץ על מודעות גוגל כדי לדעת לא רק “מדוע קיבלתי את הפרסומת הזאת?” אלא גם כדי לדעת “מי המפרסם?”. בכך מתחייבים המפרסמים לשקיפות מול הגולשים, והגולשים מצידם מקבלים שליטה גדולה יותר על התכנים הפרסומיים שהם נחשפים אליהם. שינוי זה, ושינויים נוספים, מחייבים את מנהלי השיווק/הדיגיטל/המותג לסגל גם כללים חדשים בקמפיינים שהם מקימים. בגוגל החליטו להקדים תרופה למכה, ופרסמו מדריך ייעודי לקהל זה, שיסייע להם להתרגל לעולם החדש של הפרטיות.
בהקשר זה – ועבור הגולשים – השיקו גוגל תוסף חדש ל-Chrome, שמראה את הנתונים הבאים בכל דף שאתם נמצאים בו: כמה מודעות מוצגות בעמוד, ספקיות המודעות שאחראיות על הנגשת המודעות בעמוד, הסיבה בגינה מוצגות לכם המודעות: המידע הדמוגרפי שלכם – גיל, מגדר וכו’, ביקורים באתרים שבגללם מוצגת לך המודעה, מיקום, תחומי העניין ועוד. בנוסף, קיימת בתוסף רשימה של חברות המנגישות מודעות בצורה ישירה (פייסבוק, אמאזון, טאבולה וכו’), עם קישור לפוליסת הפרטיות שלהם המפרטת את המידע אותו הן אוספות עליך. התוסף נמצא כרגע בשלבי אלפא מוקדמים (POC) ומציג רק מודעות דיספליי שנרכשו ישירות מ-Google Ads.
פייסבוק עושה יוטיוב. וספוטיפיי
נדמה שגם משפט מתוקשר לא מעכב את מארק צוקרברג מלדהור קדימה. בסוף השבוע השיקה פייסבוק פיצ’ר חדש, שאמור לשמש כאלטרנטיבה ליוטיוב/אפל מיוזיק/ספוטיפיי. באפליקציה של פייסבוק חפשו למעלה את הסימן music, ותוכלו לקבל פיד שלם של קליפים של מיטב האמנים. לכבוד ההשקה מתכננים בפייסבוק להעלות קליפ בבכורה, פרי שיתוף פעולה של ג’יי בלווין, קרול ג’יי, סבסטיאן יטרה ולהקת קליבר 50. בהמשך יועלה גם קליפ בבכורה של הזמרת לילי פונס.
הרעיון שעומד מאחורי הפיתוח החדש הוא הרצון של פייסבוק לשלב בין מוזיקה שהגולשים אוהבים לבין קהילה / חוויה חברתית. זאת בניגוד לאפליקציות המוזיקה האחרות, שגם אם יש בהן פונקציות שיתוף, עוסקות יותר בחווית ההשמעה ופחות בסושיאל. נכון לעכשיו הפיצ’ר פתוח רק לגולשים מארצות הברית, אך אין ספק שיתרחב בהמשך לשאר העולם.
פייסבוק מתחרה כבר שנים ביוטיוב ובשאר אפליקציות דומות בכל הקשור לוידאו, אך בהצלחה מוגבלת יש לומר. במובן זה השילוב בין עולם המוזיקה ובין הפורטה של פייסבוק – היכולת לייצר קהילה סביב עניין משותף – יכולה להיות מה שיעזור לה לגבור סוף סוף על יריבתה מגוגל. גם הבחירה להקרין קליפים בבכורה היא מעניינת, ומסמנת אולי שוק חדש שפייסבוק תהיה מעוניינת לנגוס בו – והוא קטגוריות של תוכן מקורי, כפי שעשו אמאזון, hulu ונטפליקס. בהקשר זה יהיה מעניין לראות מה המודל הכלכלי שתבחר בו פייסבוק – האם כמו ביוטיוב יהיו כאן פרי/מיד/פוסט רולים? האם תהיה כאן פלטפורמה לתוכן שיווקי וידאו באופן ממוקד יותר? נוכל לראות בקרוב.
באינסטגרם עוזרים לכם לגייס כסף
ועוד בבית של צוקרברג, הפעם באינסטגרם, הושקה בשבוע שעבר היכולת לגייס כסף ו/או לנהל קמפיין מימון המונים. הפיצ’ר קיים כבר כעת בפייסבוק, אך לא היה זמין באפליקציית התמונות. עבור פייסבוק זאת הזדמנות נוספת לנסות ולסייע לעסקים הקטנים ובאופן רחב יותר לנפגעי הקורונה ברחבי העולם. הפיצ’ר יאפשר גם להקים קמפיין משלכם, וגם לתרום למישהו שמגייס כספים דרך כפתור תרומות. בשלב הראשון תפתח האפשרות לטסט בארצות הברית, בריטניה ואירלנד. לדברי החברה מינואר תרמו אנשים מכל העולם למעלה מ-65 מיליון דולר – גם לנפגעים מוירוס הקורונה וגם לטובת מלחמה באי-שוויון גזעי/חברתי. בחודש האחרון, בו התבצע הטסט באינסטגרם, קצב התרומות הכפיל את עצמו.
כדי ליצור קמפיין מימון המונים אישי, עליכם להיכנס לעריכת הפרופיל –> Add Fundraiser <– Raise Money. בחרו תמונה, שייכו את הקמפיין שלכם לקטגוריה הנכונה והוסיפו פרטים/תוכן שיעזרו לכם לשכנע את העוקבים לתרום. לאחר מכן תתבקשו להזין את הפרטים שלכם לצורך העברת התשלום, ולהעביר את הקמפיין שלכם ל-Review. במילים אחרות כל קמפיין כזה יעבור בדיקה וביקורת של פייסבוק, כדי לוודא שהמטרה שלכם לגיטימית. ברגע שאושרתם תוכלו להתחיל לגייס תרומות, כשקמפיין מוקצב ל-30 יום באופן בסיסי עם אפשרות הארכה בלתי נגמרת. ההתרמות הן מגיל 18 ומעלה.
שינויים וחידושים בגוגל דאטה סטודיו
הכלי של גוגל, שמאפשר לכם ליצור דו”חות נגישים ומותאמים אישית – מכמה מקורות מידע, הוסיף בחודשיים האחרונים מספר פיצ’רים חדשים שכדאי להכיר.
1) הסרבול נפתר – כעת תוכלו לסמן יותר בקלות מספר קומפוננטות (לדוגמא כל הטבלאות בעמוד, כל ה scorecards וכו) ע”י לחיצה ימנית על אחת הקומפוננטות שנרצה לסמן > Select > בחירה באופציה הרצויה.
2) קו ייחוס – אפשר להוסיף קו ייחוס מאוזן או אנכי לחלק מהטבלאות והגרפים כדי להציג ערכי השוואה. קו הייחוס יכול להציג ערכים דינמיים (לדוגמר ממוצע של המטריקה המוצגת) או ערכים סטטיים (לדוגמא יעד או טרה).
3) סינון – מעכשיו אפשר לפלטר טבלאות בעזרת סליידרים של ערך המטריקה הנמדדת. לדוגמה תוכלו לפלטר טבלה שמראה הוצאה של קמפיינים כך שתציג רק קמפיינים שהוציאו יותר מ 100$.
שדות חדשים – התווספו שני שדות חדשים לקונקטור הדיפולטיבי של גוגל אדס: Position above rate + Keyword text (criterion)
מלחמת טיקטוק ודונלד טראמפ
הקרב על עתידה של אפליקציית הסרטונים בארצות הברית ממשיך במלוא המרץ. לאחר שהכריז על כוונתו לסלק את האפליקציה מארצות הברית, קיבל הנשיא דונלנד טראמפ תשובה נחרצת מ-Bytedance – החברה שמחזיקה בטיקטוק. “אלה העובדות – “, כתבו טיקטוק בהודעה רשמית שפורסמה לאחר הכרזתו של טראמפ, “מאה מליון אמריקאים מגיעים לטיקטוק בשביל בידור וקשר – במיוחד בתקופת המגיפה. רק בשנה האחרונה שכרנו למעלה מ-1,000 אנשים לצוות האמריקאי שלנו, ואנחנו עתידים להעסיק עוד 10,000 עובדים בשכר מכל רחבי המדינה. בנוסף, הפלטפורמה שלנו תומכת ביוצרים, שמשתמשים בה לצורך פרנסה. הדאטה על המשתמשים האמריקאים מאוחסנת ונשמרת בארה”ב תחת אבטחת מידע קפדנית. המשקיעים הגדולים ביותר של האפליקציה מגיעים מארצות הברית, ומחויבים להגן על הפרטיות של היוזרים שלנו ובטיחותם. אנחנו נמשיך לעבוד כדי להביא שמחה למשפחות, וקריירות משמעותיות עבור אלה שיוצרים בעזרת הפלטפורמה שלנו”. במקביל פורסם כי Bytedance, חרף הצהרותיה הפטריוטיות, דווקא מכוונת למכירה של אחזוקתיה בטיקטוק בארצות הברית. הקונה – חברת מייקרוסופט – שמצידה מחכה לראות מה ילד יום (או ליתר דיוק – מה ילד טראמפ).