מה נשמע? כך הפך האודיו להפתעה הדיגיטלית של השנה
- איקומרס
- December 28, 2020
עלויות הפקה והמרה נמוכות, קהל שבוי ופלטפורמות חדשות – בזמן שכולם דיברו על .אי-קומרס, אתם צריכים לדבר על פרסום באודיו
עוד ידובר רבות בדברי הימים של הדיגיטל על שנת 2020, ואיך השתנו החיים הוירטואלים שלנו בזמן מגיפת הקורונה. סביר אגב, שבאותם דיונים, ידובר בעיקר על ההאצה בפלטפורמות האי-קומרס, ועל האופן שבו גם המותגים העקשניים ביותר הבינו שאין ברירה, וחייבים למכור אונליין כדי לשרוד. אלא שבשקט בשקט (טוב, אולי לא בשקט ממש) מסתמנת השנה מגמה נוספת במרחב הדיגיטלי, שיכולה לפתוח עבורנו צוהר לאפשרויות פרסום ושיווק חדשות.
לעוד פוסטים בנושא:
איך לשלב תוכן באתר שלכם?
מחוץ לקופסה: הבלוגים שיתנו לכם השראה
באמצע נובמבר פרסמה גוגל מאמר בבלוג שלה, בו הציגה את האפשרות לשלב פרסומות אודיו ב-Youtube. מדובר במהלך שמשלים את הקמפיין האינטנסיבי של גוגל לקידום יוטיוב פרימיום, שימוש בפלטפורמת הסטרימינג והסרטונים המוכרת גם כאפליקציה סגורה. כך למעשה מתפקדת יוטיוב (או מנסה לתפקד) כמו ספוטיפיי, אפל מיוזיק או אפילו נטפליקס, שבהן ניתן לעשות שימוש גם בזמן שהטלפון מבצע פעולות אחרות. עם פרוץ מגיפת הקורונה, וסגירתם של מופעי המוזיקה והתרבות בכל רחבי העולם, פנו יותר ויותר אמנים לפלטפורמות סטרימינג שונות על מנת להפיץ את האמנות שלהם ולשמור על קשר עם הקהל. המעריצים מצידם חיפשו גם הם דרך להמשיך ולצרוך מוזיקה. לפי נתוני גוגל, למעלה מ-2 מיליארד יוזרים מגיעים ליוטיוב מדי חודש כדי לצרוך מוזיקה. חלק ניכר מהם עושים זאת גם מבלי לצפות בוידאו עצמו, אלא מפעילים את אפשרות הפרימיום שלהם. התוצאה – קהל שבוי מצד אחד, ופרסומות וידאו מצד שני.
ההחלטה לאפשר הכנסה של פרסומות אדיו נועדה כדי לפתור בדיוק את הפער הזה, ולספק אפשרות לפרסום מותאם, מטורגט ומתאים. במקביל, פתחו גוגל את האפשרות לשלב פרסומות אודיו בתוך מבחר ערוצי מוזיקה ייעודיים – ממוזיקה לטינית עד קיי-פופ. תוכלו לבחור לשלב את הערוצים הללו כחלק מהקמפיין הדינמי שלכם, דרך זיהוי קהלי יעד רלוונטיים. הטסטים שנעשו עד כה על ידי גוגל הראו שיפור של 75% ב-Brand Awareness בקמפיינים של אודיו ביוטיוב.
תשומת הלב לקמפיינים של אודיו לא התחילה בנובמבר. כבר באוגוסט ציינו בגוגל כי ההאזנה לתוכן באודיו הולכת וגוברת, מה שמצריך היערכות חדשה גם מצד הפאבלישרים וגם מצד המפרסמים. עבור הפאבלישרים פותחו כלים חדשים למוניטיזציה של תוכן האודיו, ועבור המפרסמים נפתחו ערוצי האודיו השונים לפרסום כחלק מהקמפיין הדינאמי. כך למשל, אם יוזר מקיים אינטראקציה עם אפלייקציית סטרימינג בטלפון או במחשב שלו, יוכל ה-ADS Manager להציג לו מודעת וידאו. אם שירות סטרימינג כלשהו פועל ברקע אפשר להציג מודעות אודיו בלבד. מפרסמים יוכלו גם להכניס מודעות דינמיות למלאי האודיו שלהם, מה שיאפשר להם להחדיר בצורה חלקה מודעות לסטרימינג בשידור חי במגוון מכשירים. הפיצ’רים האלה עוזרים להתאים את הפורמט הנכון של המודעה למכשיר הנכון בזמן הנכון, ולכן גם חוויית מודעות איכותית למשתמשים תוך מקסימום הכנסות.
לפי נתונים של ה-IAB (Interactive Advertising Bureau), ב-2019 גדל תקציב הפרסום באודיו בארצות הברית ב-30%, שהם כ-1.2 מיליארד דולר. פרסומות האודיו נכנסות לתוך ואקום / חלל פרסומי שפרסומות הוידאו לא יכולות לפעול בו – האזנה למוזיקה, נהיגה באוטו, האזנה לפודקסטים וכו’. אלה פרסומות קלות למוניטיזציה, ממש כמו כל הפרסום הפרוגרמטי, והיתרון הגדול שלהן הוא עלותן הנמוכה – הן בהפקה והן בעלויות ההמרה שלהן. לפי מחקר של נילסן, בניגוד למעברונים או מודעות וידאו, מודעות אודיו הן פוטנציאל אינגייג’מנט גדול יותר – פשוט מפני שמדלגים עליהן פחות. למעשה לפי נילסן הפער הוא 24% לטובת מודעות האודיו, כשמדובר בשיחות או פנייה למותג לאחר ששומעים מודעה (לעומת וידאו).
אפשרויות הפרסום באודיו עדיין לא פתוחות בישראל, אך סביר שייפתחו בשבועות הקרובים. עבור מותגים שמחפשים להרחיב את המניפה הפרסומית שלהם, ישנה הזדמנות לכבוש פלטפורמה חדשה ואפקטיבית מאוד, ללא סיכונים משמעותיים. אם אתם מתחילים כבר לנסח קריאייטיב – כדאי לשים לב לדגשים הבאים – על הפרסומות להיות קצרות יחסית, ושבעצימת עיניים יוכלו המאזינים לדמיין את התמונה המתוארת. תהיו ברורים במסרים שלכם, בחרו קול נעים ואותנטי, ובעיקר נסו כמה קרייאטיביים ב-A/B Testing כדי לראות מה הנוסחה המנצחת. מה שברור הוא, שמי שלא יבחר באודיו ב-2021, יחמיץ הזדמנות גדולה מאוד להעלות מודעות למותג, ולהגדיל מכירות.