חדשות אופרד: נעים מאוד, אנליטיקס חדש
- אנליזה
- October 19, 2020
גוגל מתניעה את הרבעון האחרון עם גוגל אנליטיקס חדש, פייסבוק משיקה לוק חדש למסנג’ר ובלינקדאין מנסים להוכיח שהם לא רק טובים ל-B2B – כל הניוזים הדיגיטליים של השבוע
רגע לפני שמסתיימת השנה החליטו בגוגל שהגיע הזמן להתחדש. אחרי שורה ארוכה של כלי פרסום חדשים, ושדרוג של כלי פרסום קיימים הפוקוס הפעם הוא על עולם הדאטה. גרסה חדשה של Google Analytics הושקה בשבוע שעבר תחת השם המבטיח “גוגל אנליטיקס 4″. היא תחליף את ה”יוניברסל אנליטיקס” איתו עבדתם ככל הנראה עד היום. אבל לא צריך להיכנס להיפר-ונטילציה, באנו לאמל”ק ולהרגיע. מה בעצם צריך לדעת?
» המערכת נבנתה על היסודות של App + Web Property.
» נכסי גוגל אנליטיקס 4 יהיו הבחירה הדיפולטיבית כשפותחים נכס חדש (לא משנה אם הנכס יאסוף מידע מ- web, app או משניהם). גוגל אף מצהירים ששם ישקיעו את מירב המאמצים בעתיד.
» במרכז האנליטיקס החדש ניצבת מערכת Machine Learning, שתספק תובנות על משתמשים בצורה יותר הוליסטית, תוך הוספת מדדי חיזוי חדשים.
» תתאפשר אינטגרציה משופרת עם Google Ads.
» אנחנו כרגע בשלב מעבר שבו גוגל ממליצים לפתוח נכס אנליטיקס חדש מסוג גוגל אנליטיקס 4 כדי שיתחיל לצבור מידע, במקביל לשימוש בנכסי האנליטיקס הקיימים.
רוצים להרחיב את הקריאה? מוזמנים להכיר לעומק את האנליטיקס החדש בלינק הבא
אם כבר מתרעננים שם בגוגל, אז עד למה לא לנצל את המומנטום? גוגל טאג מנג’ר השיק בשבוע שעבר במצב Preview חדש. השינויים אולי נראים מינוריים במבט ראשון, אבל יש אבל יש להם פוטנציאל להקל על חייכם:
» ה- Debugger נפתח בחלון חדש – בניגוד לתצוגת ה-Debugger באותו חלון שהכרנו עד עכשיו.
» ה- Debugger שומר היסטוריה במעבר בין דפים (סוף סוף).
» מעבר משימוש ב-Third Party Cookie ל-First Party Storage.
» מעתה תוכלו לדבג בראוזרים של מובייל בצורה טריוויאלית.
השינויים אגב לא התקבלו אצל כולם בברכה, ויש מי שדווקא מתגעגעים לגרסה הקודמת. מוזמנים להכריע בעצמכם.
יש לך הודעה: מראה חדש לפייסבוק מסנג’ר
כבר כמה חודשים שבפייסבוק עומלים על שיפור ושדרוג המסנג’ר שלהם. זה התחיל במיזוג בין המסנג’ר של הפייס לזה של האינסטוש, וכעת החליט צוקרברגלהשיק גם גרסה חדשה לגמרי למסנג’ר. בין החידושים תוכלו למצוא חדרי שיחה משותפים (תחשבו על זה כמו קבוצות בוואטסאפ), אפשרויות לשיתוף בלייב של תכנים, סרטונים וכזכור גם כלים לעסקים קטנים למכור ולתקשר בקלות עם הלקוחות. כפי שכתבנו פה לא פעם, אנחנו מאמינים שהמותגים שיצליחו לגבור על משבר הקורונה הם אלה שבין היתר יתקשרו עם הקהל שלהם בכמה שיותר פלטפורמות, בין שמדובר בשירות לקוחות ובין שמדובר ביצירת קהילה מסביב למותג. קצת כמו שהקבוצות בפייסבוק הפכו להיות הזירה עם האינגייג’מנט הגבוה ביותר, כך אפשר להסתכל גם על המסנג’ר כזירה שבה לא רק מעודדים מעורבות בין היוזרים אלה מייצרים עוד מקום לשיתוף ויצירה של תוכן. רק ימים יגידו האם קידום ממומן או פרסום דרך הפלטפורמות האלה הוא באמת יעיל, אך כדאי ומומלץ להתוודע לפיצ’רים החדשים כבר מעכשיו.
לא רק לעסקים: בלינקדאין רוצים לעשות B2C
“יש שתי קונספציות מוטעות לגבי לינקדאין”, מסביר פנרי פרייס, סמנכ”ל מכירות גלובלי בלינקדאין, למגזין פורבס, “הראשונה היא שאנחנו טובים רק לקמפיינים של B2B, והשנייה היא שאנחנו יקרים”. בסשן שאלות ותשובות לכתב פול טאבלוט, מסביר פרייס שגם אם בעבר אפשר היה לחשוב שהרשת החברתית רלוונטית רק למותגים שמחפשים לשווק לעסקים, שהרי היום ישנם מפרסמים שמבינים שקהל גדול ואיכותי נמצא בלינקדאין, ואפשר בהחלט לייצר עבורו תוכן פרסומי ישירות (B2C). התחומים הבולטים במקרה הזה הם רכב ותיירות (חופשות, טיסות וכן הלאה). מה שכן, החברות שכן התנסו בפרסום שכזה מחזיקות במותגי יוקרה (מרצדס למשל), מה שקצת מושך את השטיח מתחת לחלק מטענותיו של פרייס. אם אתם כן מחליטים לפרסם בלינקדאין פרייס מנדב כמה טיפים חשובים – לוודא שההד-ליין הוא קצר וענייני, שהתמונה שבחרתם היא בהירה וצבעונית ושהפוסט שאתם כותבים הוא אותנטי ומדבר ישר למטרה.
1,2,3 ניסיון: גוגל בודקת הכנסה של מודעות ממומנות בתוצאות החיפוש
נכון להיום מודעות ממומנות בגוגל יופיעו בראש תוצאות החיפוש האורגניות שלכם. מתוך רצון לעודד את העסקים המקומיים (והקטנים) התחילו השבוע בגוגל לעשות טסטים, ולשלב מודעות ממומנות כבר בשלב ההשלמה האוטומטית בחיפוש ב-Google Maps. כלומר, כשאתם מחפשים במפה של גוגל משהו, הוא יציע לכם כבר באותיות הראשונות שתקלידו, אפשרויות להשלים את החיפוש שלכם. האפשרויות הללו יהיו קומבינציה של חיפושים פופולריים וגם של החיפושים הקודמים שלכם. כעת נראה שגוגל בודקת את האפקטיביות של הכנסת מודעות ממומנות כבר בתוצאות הללו. כך, אם תקלידו למשל “מסעדת דגים” – התוצאה הראשונה תהיה מסומנת כמודעה. בגוגל אישרו רק שהם תמיד מנסים דברים חדשים כדי לעזור למפרסמים, אבל סירבו בינתיים להתייחס לפיתוח החדש. עבור מפרסמים, בעיקר עסקים קטנים, זאת אפשרות לטרגט קהל יעד באופן לוקאלי.
בכל מקום, כל הזמן: BERT משתלט על תוצאות החיפוש
ב-10 בדצמבר 2019 הודיעה גוגל כי היא מריצה את BERT על 10% מהחיפושים באנגלית. האלגוריתם המסתורי אולי לא משמש את אנשי ה-SEO בעבודתם היומיומית, אבל בכל זאת הפך להיות נושא השיחה החם בעיסוק בדירוגים אורגניים. השבוע פורסם כי גוגל הרחיבה את BERT לשימוש ב-100% מהביטויים באנגלית. איך זה משפיע עליכם בעבודה היומיומית? כנראה שלא המון. יחד עם זאת, עבור מי שעוסקים ב-Machine learning ובצד הטכנולוגי יותר של עבודת ה-SEO, ההיכרות עם BERT יכולה לספק תובנות והמלצות לפיתוח באתר. בד בבד עדכנה גוגל על פיתוחים חדשים בתוצאות החיפוש – שדרוג בהבנת שפה, כלומר שימוש בבינה מלאכותית לצורך פיתוח אלגוריתם איות חדש, אפשרות לאנדקס פסקות ספציפיות באתר ועוד. כמו כן בוצעו שיפורים בגוגל מפות, שמאפשרים לדעת מהם אזורים ועסקים בטוחים בזמן הקורונה.