חדשות אופרד: איפה קונים? בלינקדיאן!
- קמפיינים ממומנים
- August 25, 2020
הרשת החברתית התחילה להבין שאם כולם מחפשים עבודה, זאת הזדמנות טובה למכור להם משהו. וגם – טוויטר מעדכנים הגדרות, eBay ממליצים למותגים איך להתכונן לחגים ובגוגל רוצים שתהיו על המפה. כל הניוזים הדיגיטליים של השבוע
כולם בלינקדיאן
בין שאר הצרות שהביאה איתה מגיפת הקורונה נפלטו לשוק מליוני מובטלים חדשים. חלק ניכר מהם מבלים את החודשים האחרונים בלינקדיאן בחיפוש עבודה, נטוורקינג ויצירת תוכן. עבור מי שמבקשים למכור או לייצר לידים, סביבה שכזאת היא בבחינת מכרה זהב. בלינקדיאן החליטו לתפוס את הרגע, ופרסמו בשבועות האחרונים סדרה של המלצות וכלים, שתאפשר למפרסמים השונים לייצר יחסי אמון טובים עם הקונים שלהם:
1) מה מעניין את הגולשים – מהיום תוכלו לקבל התראות כל פעם שעובדים או גולשים עשו אנגייג’מנט עם החשבון שלכם או עם האתר. כך תוכלו לזהות את הכוונות של הקונה (Buyer Intent) ברגע נתון, ולכוון את הפרסום שלכם באופן ממוקד יותר.
2) ממשק התראות חדש – פעילות אינטנסיבית ברשת חברתית פירושה גם מבול של התראות. קל ללכת לאיבוד, ובעיקר קל לאבד את ההתראות החשובות. בעזרת בינה מלאכותית מציעים בלינקדיאן ניהול התראות יעיל יותר, כך שההתראות החשובות יצופו למעלה – ויאפשרו לכם לא לפספס דבר.
3) חיבור בין ה-CRM וה-Sales Navigator – ניהול הלקוחות והמכירות הם תחומים שלובים, ובלינדקיאן מבקשים למזג בין שתי המערכת. על ידי שמירה אוטומטית של הלידים ב-CRM, לרבות אנשי הקשר והחשבונות שלכם. הפיצ’ר החדש יאפשר קבלת התראות ומידע, שיישמרו ב-CRM, ויתנו לכם אינפורמציה שוטפת לגבי אנשים וחברות שמעניינים אתכם. איך זה עובד בדיוק? בלוג המכירות של לינקדיאן מציע מדריך מפורט.
eBay מכריזים: החגים הגיעו, בואו למכור
לא רק בישראל מצפים לתקופת החגים (שתגיע/שתעבור – תבחרו אתם). החל מאוקטובר יתחילו כרגיל בכל העולם אירועי מכירת אונליין, שילוו את החגים ברחבי העולם – מליל כל הקדושים, דרך חג ההודיה, חג המולד ועד ערב ראש השנה החדשה. בין דרינק לעץ אשוח נבלה אונליין בבלאק פריידי, סייבר מאנדיי ויום הרווקים הסיניים. ב-eBay החליטו לעוזר למוכרים שלהם, ופרסמו פוסט המלצות כהכנה לעונת החגים, מתוך ניתוח פעילות הקונים אונליין בחודשים האחרונים. גם אם אתם לא מוכרים ב-eBay, תוכלו למצוא כאן המלצות שעושות שכל למותגים שמנהלים פעילות איקומרס בארץ ובחו”ל:
1) צרכנים ימשיכו לקנות מוצרים שמאפשרים להם לשמור על ריחוק חברתי, לרבות כלים ללמידה מרחוק (לפטופ, טמפלטים וכו’), וכן מוצרים שיעשו את החיים בבית נוחים יותר.
2) בלאק פריידיי יהיה יותר מקוון מאי פעם, בעיקר לאור חוסר הרצון של קונים לעמוד בתורים. תכינו את האתרים שלכם, וודאו שהם עומדים בעומס מבחינה טכנולוגית והכינו מלאי.
3) אם תהיה נפילה בביקושים למוצרים היא תהיה למוצרים עונתיים. במילים אחרות, ייתכן שיקנו השנה פחות ציוד לסקי, פשוט כי יסעו פחות לסקי.
4) הקטגוריות שצפויות להיות המובילות ביותר בעונה הקרובה הן – בית וגינון, וציוד ספורט. בקטגוריה הראשונה אפשר למנות מכשירי חשמל לבישול ואפייה (החיפוש באיביי אחר מוצרים אלה גדל פי שלושה בחודשים האחרונים), ארונות אחסון ועוד. בקטגוריית הספורט חיפשו ללא הפסקה מזרני יוגה, משקולות, הליכונים, אופני כושר ואליפטיקל.
בדיקת גוגל: האם אתם על המפה?
כבר כתבנו כאן בעבר על ההתגייסות של גוגל למיפוי אזורי סכנה בזמן הקורונה. על ידי איסוף מידע מרשויות בריאות מקומיות וגורמים רשמיים, תוכלו לקבל ב-Google Maps מידע לגבי אזורים שיש בהם תחלואה גבוהה יותר. אלא שעבור עסקים קטנים וגדולים שממוקמים באזורים כאלה, קטלוג בתוך אזור סכנה יכול להיות מזיק מאוד. בגוגל באים לעזרת חבר, ומבקשים מכם לקחת חלק בעדכון המפות שלהם. בתור התחלה תוכלו לחפש מתקנים ומרפאות שמבצעים בדיקות קורונה באזור מסוים. שנית, תוכלו לעדכן את הפרטים של העסק שלכם בהתאם לשעות פתיחה חדשות, נהלים חדשים ועוד. שימו לב, אם קונה עובר ליד העסק שלכם והוא סגור, הוא יכול גם לדווח על כך לגוגל. בנוסף, בגוגל מאפשרים לשלוח ישירות מה-GMB הודעות לעסקים דרך האפליקציה של Google maps כדי לבדוק מה הסטטוס שלהם. מעבר לחשיבות ההופעה במיקומים גבוהים ב-GMB, הצגת מידע עדכני ומדויק הוא קריטי להצלחת העסק שלכם, בעיקר בתקופה שבה יש אי וודאות לגבי פעילות העסקים.
חדש בטוויטר: בואו לצייץ איתי
בטוויטר מאמינים שהציוץ שלכם הוא המרחב האישי שלכם. עד כה כל מי שרצה היה יכול להגיב לכם, והגדרות פרטיות/הגבלת שיחות לא היו זמינות לכל הגולשים. והנה החליטו מנהלי הציוצים הראשים לפתוח את ההגדרות הללו עבור כל המשתמשים, כך שתשובות לא רצויות לכם לא יופיעו בשיחות שאתם מנהלים. ואיך זה עובד? לפני שאתם מצייצים בחרו מי יכול להגיב לכם – כולם, רק אנשים שאתם עוקבים אחריהם או רק אנשים שאתם מזכירים בציוץ שלכם. שימו לב, אם חסמתם מישהו מלהגיב לכם הוא עדיין יוכל לראות את הציוץ שלכם, לעשות ריטוויט (עם או בלי תגובה), לשתף או לעשות לייק לציוצים. על פניו מדובר בפיצ’ר פשוט למדי, אבל נדמה שבטוויטר הבינו את כוחה של הקהילה, ואת היכולת של דמויות בולטות ליצור סביבן שיח מנותב, שיהיה משמעותי יותר, לו היו יכולים לשלוט יותר בתגובות.