בוא נמדוד עד אור הבוקר: התוספים והפלטפורמות שיעזרו לכם להכיר את הגולשים שלכם
- אנליזה
- July 14, 2020
אם חשבתם שגוגל אנליטיקס הוא הכלי היחיד שעומד לרשותכם, אז פספסתם עולם שלם של אפשרויות לאיסוף נתונים. כל הכלים שכדאי שתכירו
ברכות, אתם יודעים איך להשתמש בגוגל אנליטיקס, לייצר Custom Reports ולהדריך את איש האנליזה שלכם אילו Goals חשובים לכם. אבל האנליטיקס הוא רק תוכנה אחת בתוך מגוון גדול של כלים שכדאי להכיר, ושיספקו לכם, כל אחד בתחומו, נתונים חשובים על הנכסים הדיגיטליים שלכם. מ-Google Tag Manager עד Omnibug –אוספים נתונים בצורה חכמה:
(GTM) Google Tag Manager
מה היא עושה: כלי חינמי של גוגל המאפשר להזריק קטעי קוד (פיקסלים למשל) לתוך הקוד של האתר מבלי לטרוח ולערוך אותו כל פעם מחדש, לעיתים קרובות אף ללא עזרת מתכנת. זה נדמה כמו עבודה פשוטה לאיש הדאטה המצוי, אבל לעיתים יש צורך בידע טכני ותכנותי על מנת להגיע לתוצאות הרצויות.
איך מתחילים: לתשומת ליבכם, ההטמעה של GTM באתר שלכם היא קלה ופשוטה (שני קטעי קוד שמטמיעים בקוד של האתר) ולאחר מכן האופציות הנפתחות הן כמעט ובלתי מוגבלות:
החל מיצירת טאגים מובנים לאינטגרציות עם גוגל אנליטיקס, גוגל אדס, גוגל אופטימייז, לינקדאין, הוטג’אר ועוד המון פלטפורמות, דרך אפשרות להוסיף פיקסלים וקטעי קוד דרך טאג של Custom HTML (פייסבוק, טאבולה, אאוטבריין) ועד הוספת Custom JavaScript, מעקב אחרי כפתורים/ צפייה בסרטונים/ גלילה באתר או שליחת Data Layers בצורה דינמית. ההמשק קל ונוח לתפעול, וישנה אופציה של Preview שבה ניתן לדבג את הקוד שהוטמע ולראות שהכל עובד בצורה תקינה, מבלי “לשחרר” את השינויים לסביבה החיה של האתר.
האותיות הקטנות: ישנם אלפי מדריכים וסרטוני הדרכה באינטרנט שמסבירים כיצד להשתמש בפלטפורמה, וכיצד לנצל אותה בצורה הנכונה ביותר. אבל מכיוון שמדובר ב”חלון” לקוד של האתר, מומלץ לנהל בתשומת לב את רשימת הגישות וההרשאות של המשתמשים.
Google Optimize
מה היא עושה: פלטפורמה שמתחברת ל-Analytics ומאפשרת לכם להריץ Multivariate test, A/B test או Redirect test בקלות, במהירות וללא התערבות צוות פיתוח, על מנת להגיע למסקנות לשיפור הפרמטרים הנמדדים. במסגרת השינויים, ניתן לשחק עם האלמנטים בדף ולשנות טקסט, פונט, Call To Action, תמונות וצבעים. ניתן להגדיר איזו תנועה לאתר תקבל את הניסוי שיצרנו: תנועה ממקור הגעה מסוים, תנועה מדסקטופ או מובייל, תנועה מחשבון גוגל אדס ספציפי, תנועה ממדינה מסוימת ועוד המון “חוקים” שניתן להגדיר. לאחר יצירת הניסוי, ניתן לחבר את הניסוי לגולים ואיוונטים שקיימים בנכס האנליטיקס שמחובר לחשבון האופטימייז.
איך מתחילים: ישנן שתי גרסאות – החינמית הפשוטה, ו-Optimize 360, שכשמה, אמורה לספק מענה של 360 מעלות לאתר שלכם. היא כמובן בתשלום.
האותיות הקטנות: הגרסה החינמית קלה מאוד לתפעול אבל מוגבלת מבחינת תוצאות, מכיוון שהיא מאפשרת להריץ רק כ-5 בוחנים סימולטנית עם 3 מטרות לכל בוחן. המחיר של Optimize 360 נקבע בהתאם לצרכים שלכם ומספר השילובים בדו”חות שהיא מפיקה.
Hotjar
מה היא עושה: פלטפורמה פופולרית שמאחדת מספר כלים לניטור וניתוח האתר שלכם. היא מאפשרת לקבל הרבה מאוד מידע באופן ויזאולי ופשוט, כולל Heat maps (מפות חום) שמראות בפשטות היכן המשתמשים הקליקו, את המסלול שעשה העכבר שלהם, את הגלילה שלהם בדף ואת הכפתורים עליהם הם הקליקו זאת בנוסף ליכולת להוריד ולשתף את ההקלטות ומפות החום ולפלטר לפי סוג המכשיר. היא מאפשרת גם לקבל משוב מהגולשים עצמם ע”י הצגת ומילוי סקר ע”י הגולשים בזמן אמת ואפילו לגייס משתמשי מבחן. כן, כן.
האותיות הקטנות: ישנן גרסאות לשימוש אישי, עסקי ולסוכנויות. הגרסה האישית הבסיסית בחינם (עד 2000 צפיות עמודים ביום). לגבי מנוי עסקי – שיטת התמחור היא החל מ 89$ לחודש (עד 20,000 צפיות עמודים ביום) ועד ל 989$ לחודש (עד 800,000 צפיות עמודים ביום), בהתאם לצרכים ולתנועה באתר.
Google Data Studio
מה היא עושה: כלי ויזואליזציה חינמי של גוגל שמאגד את כל המידע (Data) שלכם למקום אחד, ומאפשר יצירת דאשבורד דינמי פשוט ונקי לכל מה שאתם רוצים לדעת, כך שגם הלקוחות שלכם יבינו מה קורה. ניתן לחבר את הדאשבורד בצורה קלה, נוחה וחינמית לכל הפלטפורמות של גוגל – גוגל אנליטיקס, גוגל אדס, גוגל ג’ישיט, סרצ’ קונסול, יוטיוב וביג קוורי.
איך מתחילים: כל דאשבורד יכול להכיל מספר דפים, כאשר כל דף מתרכז בהצגת מידע שונה: ניתוח מקורות הגעה, פאנל איקומרס, דמוגרפיה, מהירות אתר וכו’. בתוך הדפים ניתן להציג את המידע בתצורות שונות כגון טבלה, פאי, טבלת עמודות, טבלת פיבוט, מפה גיאוגרפית וגרפים משולבים. בנוסף ניתן להוסיף תמונות, טקסט ואיפלו ויזואליזציה של Google Maps. ניתן לקבוע טווחי תאריכים סטטיים או דינמיים, כך שהמידע שמוצג בדוח יתעדכן בכל יום לפי טווח התאריכים הנבחר.
האותיות הקטנות: דאטה סטודיו מציג ממשק אסתטי, נוח לתפעול וחינמי (למעט קונקטורים לפלטפורמות מסוימות) להצגת מידע ממספר פלטפורמות במקום אחד, והוא פיתרון מומלץ ליצירת דוחות חודשיים וסיכומי מנהלים ולמעקב יום יומי אחרי הנתונים באתר שלכם. בנוסף, קיימים מאות קונקטורים בתשלום שמתחברים לפלטפורמות כמו פייסבוק, טאבולה ואאוטבריין ומציעים את האפשרות להציג את המידע מהפלטפורמה הרצויה בדאשבורד שיצרנו. גם כאן, כמו ב-GTM, מומלץ לנהל את רשימת המשתמשים והגישות בתשומת לב.
Facebook Pixel Helper
מה היא עושה: כשמה כן היא – תוסף גוגל כרום שעוזר לכם לגלות אם הפיקסלים והאיוונטים של פייסבוק שהטמעתם בעמוד עובדים כראוי, ואם לא, מה התקלה.
האותיות הקטנות: זהו כלי חינמי ודי נחוץ לאלה מכם שמשתמשים בפיקסל של פייסבוק. מומלץ ורצוי להתקין אותו.
Tag Assistant
מה היא עושה: תוסף כרום פשוט שמסייע לוודא כי התגים של גוגל שהתקנתם באתר, אכן עובדים כראוי. בכל עמוד התוסף יציג חיווי של הטאגים הנמצאים, ידווח על תקלות או בעיות בהטמעה ויציע דרכי פעולה ופתרונות. בנוסף, ניתן להקליט סדרה של פעולות שנעשות באתר ולוודא שכל הטאגים נשלחים בצורה תקינה ואין זליגה של מידע.
האותיות הקטנות: חינמי, יעיל ופשוט.
Omnibug
מה היא עושה: תוסף פשוט לדפדפן (כרום ופיירפוקס) שמתלבש על ה-Developer Tools (F12) ומאפשר חיווי אינטואיטיבי לבקשות היוצאות הנשלחות ע”י הדפדפן. בעת טעינת העמוד או ביצוע פעולה מסוימת, הממשק יציג את החיוויים שנשלחו ע”י אותה פעולה, כולל פיקסלים ואיוונטים של פייסבוק, גוגל אדס, גוגל אנליטיקס, לינקדאין, וכו’ וכולל מידע על החשבון שאליו נשלח האיוונט וסוג האיוונט.
האותיות הקטנות: מדובר ב-Game Changer של ממש, והוא אחד התוספים הפופולריים והכי שימושיים. חינמי כמובן, מומלץ בחום.
GTM Copy Paste
מה היא עושה: תוסף משלים ל- Google Tag Manager שיושב על הדפדפן ועוזר להעתיק ולהדביק בקלות טאגים, טריגרים ומשתנים מחשבון GTM אחד לחשבון GTM אחר.
האותיות הקטנות: אם אתם משתמשים ב Google Tag Manager, כדאי מאוד להתקין את התוסף הזה, שעושה את החיים הרבה יותר קלים.