חדשות אופרד: פייסבוק רוצה את כרטיס האשראי שלכם
- אנליזה
- August 18, 2020
בקייטנה של מארק צוקרברג ממשיכים לפתח עוד כלים שיעזרו לעסקים להרוויח כסף (ולגבות אותו בתוך פייסבוק), בגוגל פיתחו כלי חדש שיקל על זמני הטעינה של האתר וטיקטוק מנסה להיות אזרחית מהשורה – כל הניוזים הדיגיטליים של השבוע
נכון שאוגוסט, וחם, וכולם מנסים לאפסן את הילדים במקומות נטולי קורונה, אבל לאנשים כמו מארק צוקרברג אין פנאי לחופשות קיץ. בפייסבוק עמלו השבוע על שני פיתוחים חשובים, שגם אם ייראו לכם קטנים בשלב ראשון, הפוטנציאל העתידי שלהם גדול ומשמעותי למותגים וחברות. הפיתוח הראשון הוא המיזוג של תא ההודעות הפרטיות (ה-DM) של אינסטגרם עם המסנג’ר של פייסבוק. הודעה ראשונית נשלחה למשתמשי אינסטגרם באנדרואיד, שקיבלו פופאפ שמתריע על המיזוג בקרוב. למה זה חשוב? עד כה תיבת ההודעות הפרטיות באינסטגרם נוהלה בצורה די פשוטה, גם עבור מותגים שהקהל שלהם נמצא יותר באפליקציה – ופונה אל המותג כחלק מאפשרויות שירות הלקוחות. המסנג’ר, לעומת זאת, הוא כלי משוכלל יותר, שגם מאפשר שימוש בצ’אט-בוט לצורך מתן מענה ראשוני (ואף יותר מזה). אנחנו יודעים שככל שהמותג מאפשר ללקוחות יותר ערוצי פנייה, הם נשארים יותר נאמנים לו ושבים לרכוש. כך שעבור מותגים וחברות, שעד כה התקשו לספק שירות לקוחות דרך האינסטגרם, יהיו היום אפשרויות ניהול פשוטות יותר.
הפיתוח השני הוא חלק מהמאמצים של פייסבוק לספק לעסקים קטנים אפשרויות שיווק וקידום בפלטפורמות שלה. אם לפני כמה שבועות דובר על פתיחת חנות בפייסבוק ובאינסטגרם, כעת פונה פייסבוק לסוגיית הסליקה הפרובלמטית. כזכור בתוך פייסבוק עצמה אין היום אפשרויות סליקה, מה שמחייב עסקים רבים לפנות לגורם סליקה בצד שלישי. מבחינת פייסבוק עדיף להשאיר את הגולש כמה שיותר בפלטפורמה שלה – אז אם כבר הגעתם לראות לייב, ואתם רוצים לשלם למי שמעביר לכם את התוכן – עכשיו תהיה אפשרות. כאמור, מבחינת המותגים הגדולים זה נראה לא רלוונטי, כי רובם מחזיקים אתרי קומרס שיש בהם סליקה פנימה. אבל ככל שפייסבוק יספקו יותר כלים לקומרס אצלם, לא יהיה מנוס אלא לנהל פלטפורמת קומרס מקבילה גם ברשתות החברתיות, כולל שירות לקוחות פעיל וסליקה. ממש כמו שפעם חשבנו ש-Instant articles הם לא רלוונטיים, והיום אנחנו מבינים שחייבים להשתמש בכלי הזה – כך צריך לעקוב אחר הפיתוחים של פייסבוק בכל הקשור לכלי קומרס.
טיקטוק מנסה להיות מכובדת
הזפטות שחטפה טיקטוק ממגוון ממשלות ברחבי העולם, גרמו לה לרצות להיות אפליקציה רצינית ומכובדת. שתי פעולות שעשתה בשבועות האחרונים מצעידות אותה בבטחה למקום הזה. הפעולה הראשונה היא יצירת שיתופי פעולה עם פאבלישרים, ועידוד שלהם להפיץ חלק מהתוכן שלהם דרך הפלטפורמה. קצת כמו שפייסבוק מבקשת להיות פלטפורמה נפרדת, שמייצרים עבורה תוכן מסוג אחר, גם בטיקטוק רוצים שפאבלישרים יזרימו את התכנים שלהם באופן שמותאם לאפליקציה. חשוב לציין שבטיקטוק מעוניינים בעיקר בתוכן השיווקי (Branded content) של הפאבלישרים, וקצת פחות בתוכן המערכתי שלהם, בדיוק כדי לייצר שת”פים (Partnerships) שבהם גם טיקטוק וגם הפאבלישרים מרוויחים כסף. טיקטוק משווקת את עצמה כאפליקציה שיכולה להביא לפאבלישרים גדולים קהל צעיר מאוד, ולכן גם לאפשר להם להביא מפרסמים ופרויקטים חדשים של תוכן שיווקי שעד כה לא הגיעו אליהם בדיוק מהסיבות האלה.
המהלך השני הוא פרסום מדריך לשימוש באנליטיקס של טיקטוק, עם טיפים להבנת הדאטה שמותג יכול לאסוף על הגולשים שלו. דרך האנליטיקס תוכלו לקבל מידע על האוהדים שלכם, איזה תוכן שייצרתם הם מעדיפים ועוד. נכון לעכשיו אלה נתונים יחסית בסיסיים, שנראה שמתאימים יותר לגולשים פרטיים מאשר לחברות, שזקוקות למידע נוסף, בעיקר אם וכאשר תהפוך טיקטוק לפלטפורמה שמניעה לפעולות אי-קומרס.
גוגל מציגה: Server-side Tagging
חוץ מהקוד של גוגל אנליטיקס, סביר שבשגרה נמצאים באתר שלכם שורה של קודים שעוזרים לכם למדוד אותו. בנוסף כנראה השתלתם קודים נוספים שעוזרים לכם באופרציה השיווקית (טאבולה, פייסבוק וכן הלאה). כל הקודים האלה עלולים לייצר בעיות – הם גם יכולים להאט את הטעינה של האתר, ובכך לפגוע משמעותית בביצועים האורגניים וגם המסחריים שלו. הבעיה השנייה היא שהקודים הללו כוללים גם איסוף מידע על האתר שלכם, ולא בטוח שמדובר במידע שאתם רוצים לחלוק. ההצעה של גוגל היא Server-side Tagging – פירוש הדבר הוא שהמיכל של Google Tag Manager, שמחזיק את כל הקודים האלה, ינוהל למעשה בסביבת שרת (Server-side environment), כדי שלא יכביד על הקוד שלכם. באופן מאוד נוח לגוגל, הסביבה היחידה שיכולה לבצע את הקסם הזה כרגע היא Google cloud Platform. נקודת הקצה אליה יתרכזו כל הקודים האלה תהיה בבעלות מנהלי האתר, ותשמש כסוג של מתווך בין האתר לבין כל הכלים ששולחים אליו קריאות לצורך איסוף נתונים ומדידה. השירות נמצא כעת בבטא, והוא בכל מקרה יהיה בתשלום. הדעות לגביו ברשת, וגם אצלנו באופרד, עדיין חלוקות. אם אתם בכל מקרה רוצים להתייעץ לגבי ניהול נכון של ה-Tag Manager שלכם, אתם מוזמנים לפנות למחלקת האנליזה שלנו.