חדשות אופרד: גוגל נרתמת לטובת המפרסמים
- קמפיינים ממומנים
- August 11, 2020
וגם: אינסטגרם משיקה את המתחרה שלה לטיקטוק ואמאזון רוצה שתרגישו את הסחורה בידיים – כל הניוזים הדיגיטליים החשובים של השבוע
הפרסומות באודיו עובדות? בגוגל חושבים שכן
אם היו אומרים לנו לפני שנה שפרסומות אודיו בדיגיטל הן דבר שיעבוד היינו מגיבים ב”פחחח”, תוך כדי יריקת הקולה זירו שלנו מהאף. אם כבר סאונד אז שכבר תהיה תמונה תוך כדי, כי וידאו הוא המלך וכל זה. אבל בגוגל מספרים לנו השבוע שבין שאר הדברים שעשתה הקורונה, ההאזנה לתוכן אודיו – החל במוזיקה, דרך פודקאסטים וכלה ברדיו – עלתה פלאים. ובגלל זה החליטו שם להוסיף פיצ’רים חדשים ב-Ads Manger, כדי לעזור לפאבלישרים להרוויח כסף מפרסום אודיו מצד אחד, ולמפרסמים לייצר פומרטים חדשים של קמפיינים יעילים וממוקדים מצד שני. הפיצ’רים, שנמצאים כרגע בשלב הבטא שלהם, יאפשרו לפאבלישרים לנהל את כל הקמפיינים שלהם – מאודיו, דרך וידאו ועד מודעות/תוכן דיספליי במקום אחד. עבור המותגים השונים זאת תהיה אפשרות לראות בדשבורד מרוכז איך כל אחד מהפורמטים עובד, על ידי בדיקת האינגייג’מנט בין התוכן/פרסומת לגולשים.
למשל – אם הגולש משתמש הרבה באפליקציית מוזיקה, ה-Ads Manager ידע להציע לו יותר פרסומות אודיו או וידאו. גם אם האפליקציה (לדוגמה ספוטיפיי) רצה ברקע אפשר לשגר פרסומות אודיו למשתמש. עבור פאבלישרים שמנהלים הרבה שידורי לייב, תהיה אפשרות להשתמש ב- Dynamic Ad כדי לשתול באופן טבעי וזורם יחסית פרסומות. זהו טרגוט מדויק מאוד גם מבחינת אופי המשתמש, גם מבחינת התזמון שבו הוא מקבל את הפרסומת וגם מבחינת הפורמט, ולפחות על הנייר מבלי לפגוע בחווית צריכת התוכן שלו.
Photo by Ryan Quintal on Unsplash
הטיפים של גוגל ללידים איכותיים
בחודש מרץ האחרון, לפני שכולנו התחלנו לחבוש מסיכות, ערכו בגוגל מחקר שהראה כי חברות שמספקות לגולשים שלהם מגוון רחב של אפשרויות פנייה/תקשורת – יקבלו בתמורה יותר המרות ולידים איכותיים. על הנייר מדובר בתובנה טריוויאלית, אלא שבזמנים שבהם תקציבי השיווק בדיגיטל (ובכלל) מצטצמים, חשוב שכל שקל (או דולר ברוב המקרים) יהיה מושקע במקומות אפקטיביים. את הטיפ הזה ועוד לא מעט אחרים חולקים בגוגל עם הגולשים השבוע, במאמר שכולו מוקדש לטיפים ליצירת לידים איכותיים. בין אלה מדגישים את החיבור של הקמפיינים לכוונת המשתמש (User intent), שימוש במודעות Discovery כדי לבדוק ולגלות קהלים חדשים ומעקב אחרי ה-Best Practice של גוגל.
הבשורה החשובה באמת בסיפור הזה היא שגוגל מאפשרת עכשיו להוסיף טופס לידים במודעות החיפוש שלה. האפשרות הזאת פתוחה גם במודעות Discovery וגם ביוטיוב, ובהמשך תתרחב לכלים נוספים. בגוגל גם חשבו צעד אחד קדימה ומדריכים אתכם איך לקשר את הלידים שמגיעים דרך הטפסים האלה למערכת ה-CRM שלכם, למוניטיזציה נכונה יותר של הגולשים – מהקליק ועד המכירה הסופית.
אינטסגרם נגד טיקטוק – סיבוב ראשון
היה ברור שזה רק עניין של זמן עד שבית היוצר של פייסבוק יפיק מתחרה לטיקטוק, אפליקציית המוזיקה הפופולרית שהסעירה את העולם ודונלד טראמפ. כולנו זוכרים מה עלה בגורל סנפצ’אט, שסירבה בשעתו להצעת הרכישה של צוקרברג, וקיבלה במקום זה סטוריז באינסטגרם (ובפייסבוק), שהורידו את קרנה בעיני הגולשים. כעת הבינו החבר’ה בפייסבוק שאם הם רוצים להישאר מחוברים לצעירים, הם חייבים להוסיף לאינסטגרם את היכולות של טיקטוק. ובכן הכירו את Reels Instagram, שבעזרתה תוכלו לייצר סרטונים משלכם ו/או בשיתוף משתמשים אחרים באינסטגרם. האפליקציה מאפשרת להקליט קליפ של 15 שניות עם וידאו, מוזיקה ומגוון אפקטים ופילטרים. כמו כל פוסט/סטורי באינסטגרם גם את הסרטונים הללו תוכלו לשתף כחלק מהחשבון שלכם. בנוסף יצרו באינסטגרם מתחם מיוחד לסרטוני Reels תחת קטגוריית ה-Explore, מה שיאפשר לכם לחשוף את עצמכם לגולשים מכל רחבי העולם.
מעבר לפיתוח עצמו ישנה כאן גם בשורה למפרסמים, שהשתמשו עד כה באינסטגרם ככלי פרסומי בעזרת מודעות ממומנות ו/או סטוריז ממומנים. כאן נפתחת אפשרות למשוך גם קהל אורגני חדש, ממש כפי שקורה בטיקטוק היום. בבלוג של פייסבוק תוכלו לקבל הסבר מפורט לגבי שלבי יצירת הסרטון, חיבור ועריכה של כמה סרטונים יחד וכאמור שימוש באפקטים זמינים. כמובן שניתן לשתף את ה-Reels שלכם גם בחשבון וגם בסטורי שלכם – רק קחו בחשבון שבמקרה האחרון הסרטון יעלם אחרי 24 שעות, כמו בכל סטורי רגיל. אז מי יהיה המותג הראשון שיפיק סרטון Reels, והאם אנחנו לקראת עוד מגיפת אתגרים שתשתוף את הפיד שלנו? הכל יכול לקרות.
למשש את החולצות דרך המסך: אמאזון הודו משיקה שירות חדש
קניות אונליין הפכו לדבר כל כך שגרתי עבורנו עד שגם הספקנים הגדולים ביותר הבינו בחודשים האחרונים שאין מנוס אלא להזין פרטי כרטיס אשראי. עבור אמאזון, מי שבמשך שנים הובילה את מהפכת הקניות אונליין, התקופה הנוכחית הייתה הזדמנות לנסות ולשפר את הפלטפורמה שלה. בין שעל ידי פיתוח פלטפורמת וידאו חדש (Amazon Ai), וכעת בהשקה של “Amazon Easy” – פורמט חדש של חנות מקוונת. בבסיסו מיועד הפורמט לחיבור מוחשי יותר בין המוצר לגולשים, על ידי הענקת חווית משתמש אותה מגדירים באמאזון – A touch-and-feel product experience.
איך זה יעבוד בדיוק? אתם תוכלו להיכנס לחנות מסוימת באמאזון, לקבל עזרה מאיש צוות אמיתי – שילווה אתכם בתוך החנות הפיזית עצמה, יאסוף עבורכם את ההזמנה וכמובן יוודא שזה מגיע עד מפתן הדלת שלכם. השירות הושק בשלב ראשון בכמה חנויות באמאזון הודו, ויתרחב בחודשים הקרובים לערים/חנויות נוספות במדינה. חשוב לציין שברחבי העולם (וגם בישראל) ישנן יוזמות של “שופרים (Shoppers)”, שהולכים עבורכם לחנויות, ובעודכם בבית – מראים לכם בוידאו את כל אפשרויות הקנייה, המבצעים ואף נותנים ייעוץ לגבי הקנייה בזמן אמת. הפיתוח של אמאזון הודו עוסק לא בקניינים אלא בחנויות עצמן, ובפיתוח פורמט מכירה חדש עבור מותגים שונים.