חדשות אופרד: גוגל מחזרת אחרי הגולשים
- אנליזה
- June 28, 2020
בשבוע שבו התעשיות הגדולות בעולם מחרימות את פייסבוק, בגוגל מנסים דווקא לייצר לגולשים שלהם ערך מוסף. וגם – מי פרסמו הכי הרבה בתקופת המשבר? כל החדשות שאתם חייבים לדעת
כלים חדשים בגוגל אנליטיקס לאתרי חדשות
אתרי חדשות זוכים בגוגל לאורך השנים ליחס מיוחד, מתוך הבנה שהתוכן שהם מייצרים הוא בעל ערך משמעותי לגולש, ויש לאפשר לו נגישות קלה וברורה לאתרים הטובים ביותר. כך למשל הקמת “google news” כפיד נפרד לתוכן חדשותי מאפשרת הצגה מרוכזת ומותאמת אישית של ידיעות מכל העולם/לוקאליות. כעת עולים בגוגל דרגה ומספקים לאתרים אלה גם כלים חדשים וייחודיים, שיכולים להתחבר עם גוגל אנליטיקס. כלים אלה אמורים לסייע לאתרי החדשות להכיר טוב יותר את הקהל שלהם, ועל ידי כך גם לשפר את המודלים העסקיים בהם הם עובדים.
לפני כשנתיים הוצגו – News Consumer Insights ו-Realtime Content Insights. הראשון מטרתו לסייע לפאבלישרים להגדיל את הקהל שלהם ולהפוך רווחיים יותר. במילים אחרות הכלי מספק תובנות מרכזיות והמלצות מעשיות מבוססות נתונים כדי לסייע בהגדלת הכנסות ומעורבות הקוראים. בפלטפורמה תוכלו לבצע השוואה בין קוראים מזדמנים, קוראים נאמנים (מבקרים לפחות פעמיים בחודש) וקוראים הנאמנים לברנד (מבקרים לפחות 15 פעמים בחודש) ולקבל מידע ספציפי ורלוונטי לכל סוג קהל. בנוסף, ללקוחות בעלי גוגל אנליטיקס 360 שמחובר אליו גם Ad Manager יפתחו מטריקות חדשות כגון Avg. Ad Revenue Per User ו- Advertising Revenue. לקוחות שאין בבעלותם אנליטיקס 360, יוכלו להזין ידנית מטריקות כמו Avg. CPM/RPM פר מכשיר שיעזרו לכלי להציג את ה ARPU וה- Advertising Revenue המשוער.
הכלי השני נוצר כדי להציג מידע על ביצועי התוכן באתר בזמן אמת, ועוזר לקבל החלטות מיידיות לגבי יצירה והפצה של תוכן. בעזרתו אפשר – לזהות טרנדים באתר בזמן אמת, להבין מהיכן הקוראים מגיעים בזמן אמת, לזהות אילו מאמרים וסרטונים מביאים את מעורבות הקוראים הגדולה ביותר ולדעת מה הטרנד באיזור הגיאוגרפי שבו אתם נמצאים.
השבוע הכריזו בגוגל על השקה של גרסת 2.0 למוצרים הללו, וכן על הוספת מוצר חדש בשם News Tagging Guide. מדובר בכלי חינמי וחדש שעוזר למקד את גוגל אנליטיקס ומאפשר זיהוי מטריקות מפתח שכדאי להתייחס אליהם. בנוסף, הוא מציע טאגים מובנים במתכונת Copy/Paste להטמעה באתר. הכלי שם דגש על התובנות וה- insights שמתקבלים משני הכלים הנוספים – News Consumer Insights ו- Realtime Content Insights.
מי פרסמו הכי הרבה בזמן הקורונה?
רבות דובר (ועוד ידובר) על המשבר הכלכלי שהביאה איתה מגיפת הקורונה. כעת מתברר שיש גם מי שניצלו את ההזדמנות דווקא להגדיל מכירות, ולהשקיע בעתיד. פרסום של הבלוג המוביל WorldStream מראה כי התעשיות שהעלו את תקציבי ה-PPC שלהן, עשו זאת כמובן גם במקביל לעלייה במכירות. בין אלה אפשר למצוא את תעשיית הלבוש, שהגיעה לשיא פרסום באפריל והמשיכה את המומנטום גם במאי. טיפוח אישי ומוצרי ביוטי גם הם זכו לעלייה גדולה באפריל, ובמאי – עם השחרור מהסגר בחל מהמקומות נצפתה ירידה בקניות אונליין ועלייה בקביעת תורים דיגיטלית. היות שכולנו חיפשנו ערכות יצירה, נרשמה עלייה בפרסום של חברות תחביבים ומוצרי פנאי, ובד בבד עלייה במוצרי בידור דיגיטליים (מי אמר נטפליקס?). אלה גם היו חודשים שבהם נרכשו הרבה מוצרי חשמל ואלקטרוניקה – ממקררים ועד מחשבים אישיים.
מי שזכו למחירים נמוכים של מודעות היו כמובן מפרסמים מתחום הבריאות. עשו בחוכמה המפרסמים שניצלו את הזמן להשגת קהלים חדשים, והמחיר עבור כל המרה היה זול יחסית. גם מתווכים ואנשי נדל”ן נהנו ממחירי פרסום נמוכים, והצליחו – חרף המצב – לשמור על CTR יציב. ולבסוף, אפשר היה לראות ירידה במחירי הפרסום ועלייה באחוזי ההמרה בקרב כל האתרים ששלחו מתנות וקופסאות למנויים. הריחוק החברתי יצר ביקוש גדול למוצרים אלה, שנהנו כאמור מ-CPC נמוך.
ומה יהיה עם פייסבוק?
מילא פטגוניה אבל בן אנד ג’ריס? ומילא גלידה – אבל יוניליוור וקוקה קולה? יותר ויותר ענקיות סחר מחליטות למשוך את התקציבים שלהם מפרסום בפלטפורמות של מארק צוקרברג, בגלל חוסר היכולת (או הרצון) של פייסבוק לשלוט בכמות הפייק-ניוז שמתפרסמת לגבי הקורונה ובכלל. בעבר נעשו נסיונות שכאלה מול ענקית הרשתות החברתיות, אך הם כולם נמוגו נוכח הכוח העצום של הפלטפורמות הללו. כעת נדמה שלצוקרברג יש בעיה אמיתית, והוא ייאלץ להתייחס לכדור השלג שמתגלגל לעברו. האם כתוצאה מכך ירדו בשבוע הקרוב מחירי הפרסום בפייסבוק? האם יהיה שינוי במדיניות האכיפה? כדאי (מאוד) לעקוב.
גוגל מוחקת היסטוריית גלישה
כמי שאמונים על פרסום דיגיטלי אנחנו צמאים לכמה שיותר דאטה על הגולשים שלנו. ככל שיש יותר מידע הטרגוט מדויק יותר, וככה הפרסום אפקטיבי יותר. כגולשים לעומת זאת, אנחנו לא תמיד אוהבים את הרעיון שאוספים עלינו מידע. המתח בין הצורך המסחרי לצורך בפרטיות מתגלגל שוב ושוב לפתחן של החברות הגדולות, ובראשן גוגל. כעת מודיעה ענקית הטכנולוגיה כי בכוונתה למחוק מידע על פעילות הגולשים לאחר 18 חודשים. כלומר לאחר שנה וחצי הדאטה שנאספה על הגולש תימחק, להבדיל מהמצב הקודם בו נשמר המידע הזה ללא תאריך תפוגה כלל. בגוגל הסבירו השבוע שחלק בתהליך פיתוח המוצר שלהם עובר דרך שלושה שערים – שמירה ואבטחה של המידע שהגולשים מבקשים לאחסן אצלם, לנהוג במידע הזה באחריות ולתת לגולשים את השליטה במידע הזה. צריך להדגיש שהמחיקה האוטומטית של המידע לא כוללת כמובן שירותים של גוגל דוגמת Gmail או google Photos, שמכילים מידע פרטי.
על הנייר זהו צעד חשוב של גוגל לקראת הגולשים בסוגיית הפרטיות. יחד עם זאת צריך לומר שהיא עושה זאת מבלי לפגוע משמעותית בהכנסותיה מפרסום. בעולם המהיר של היום אין למעשה חשיבות מסחרית למידע שהצטבר לפני 18 חודשים, בכל הקשור לטרגוט הגולש. נדמה שזהו בעיקר צעד של יחסי ציבור, במטרה של גוגל להשוות את עצמה לצעדים מקבילים שעושה חברת Apple, ושחרטה על דגלה את סוגיית הפרטיות.