חדשות אופרד: אמזון דוחה את פריים דיי
- תוכן
- May 25, 2020
ענקית הסחר המקוון מנסה להתאושש מהקורונה, בפייסבוק פתחו את מבערי האי-קומרס וכל מה שצריך לדעת על פרסום בטיקטוק
מה יהיה עם פריים דיי?
7 מיליארד דולר – זה מה שהרוויחה אמזון מאירוע המכירות הענקי שלה – פריים דיי – ב-2019. ענקית הסחר המקוון קיוותה כנראה שתצליח לשחזר את ההצלחה גם השנה, אבל תכניות לחוד וקורונה לחוד, וכעת מסתמן שהחליטו באמזון לדחות את האירוע לספטמבר. הסיבה הרשמית לא פורסמה כמובן, אבל נדמה שבאמזון רוצים עוד כמה חודשים להתאושש מתקופת הקורונה, שבה עלו הביקושים בפלטפורמה דרמטית ולעומתם התקשתה החברה לספק את הסחורה באותו קצב בו הייתה מורגלת. סיבה נוספת נעוצה אולי ברצון של אמזון לגייס יותר חברות ומותגים לפריים דיי, וגם אלה זקוקים לזמן נוסף להכנה וגיוס משאבים. לבסוף, ייתכן שבאמזון חוששים שהמצב הכלכלי בעולם יניע את הגולשים מלהסתער על ההנחות, ולכן מעדיפים לחכות גם להתאוששות בגזרה הזאת.
פריים דיי, שנערך בשנה שעברה, ונמשך יומיים (15-16 ביולי) היה אירוע המכירות הגדול ביותר של אמזון. ייתכן שהדחייה תחייב את החברה להעמיד שורה גדולה של מוצרים בהנחה, לאחר שנתקעו עם מלאי גדול שהיה אמור להימכר בתאריכים אלה. עבור מוכרים רבים באמזון הפריים דיי הוא אירוע מכירה מוצלח לא פחות (אם לא יותר) מאשר בלאק פריידיי או סייבר מאנדיי שמתוכננים לסוף השנה. הקטגוריות שהובילו את המכירות בשנה הקודמת היו מוצרי אלקטרוניקה, לאחר מכן מוצרי מזון ולאחריהם מוצרי תינוקות. חשוב לציין כי נרשם קשר ישיר בין מוצרים ומותגים שבחרו בקידום באמזון לבין העלייה במכירות. למעשה 22% מכלל המכירות המקודמות בחודש יולי נעשו ביומיים אלה.
הדחייה לספטמבר אולי תסייע לאמזון להיערך, אבל יש בה גם לא מעט סיכונים. הראשון הוא עבור המוכרים שעסוקים בשיווק של מוצרים הקשורים ללימודים וחזרה לבית הספר. ההערכה היא שחברות אלה, שהסתמכו לא מעט על אמזון בשנה שעברה, יאלצו לחפש אלטרנטיבות לפרסום. החשש השני הוא מהקרבה לחגים ול”חגי המכירה” האחרים. בארצות הברית מתחילות הקניות לחגים ממש אחרי “ליל כל הקדושים” בסוף אוקטובר. אם אמזון יערכו את פריים דיי בספטמבר, ייתכן שתהיה קניבליזציה של אירועי הקניות ברבעון האחרון של השנה, והגולשים יתחילו את הקניות מוקדם יותר. בסופו של דבר, פריים דיי הוא אירוע שיותר מכל מושך אליו הרשמה של מנויי פריים, דבר יקר ערך לאמזון. לכן לא סביר שתוותר עליו, אלא כאמור תדחה אותו בחודשיים, בתקווה שהקורונה כבר לא תהיה חלק מחיינו.
עושים שופינג באינסטגרם
ואם כבר סחר מקוון – מארק צוקרברג אולי רוצה לתקן את העולם, אבל גם מעוניין להמשיך להרוויח כסף תוך כדי. פייסבוק ואינסטגרם הכריזו השבוע על העמקתם בתחום האי-קומרס, והקמת “פייסבוק שופס”. מהיום יוכלו חברות/מותגים להשתמש בפרופיל העסקי שלהם ממש כאילו היו חנות מקוונת, מבלי לנטוש את הפלטפורמה. נכון להיום ישנה תמיכה מסויימת בסחר מקוון, בין שבאמצעות המרקט פלייס של פייסבוק ובין שבמודעות באינסטגרם, שמובילות לרכש באתר חיצוני. הכלי החדש יאפשר יצירה של חנות בתוך פייסבוק עצמה, בחינם ובקלות. מותגים יוכלו להעלות קטלוג שלם, לבחור את הקידומים וגם אפשרויות שונות של עיצוב. הצרכנים עצמם יוכלו לדפדף, לשמור מוצרים ובסופו של דבר לרכוש אותם.
“החזון שלנו הוא שכל עסק קטן יוכל להקים חנות מקוונת בקלות”, הסביר צוקרברג בפוסט שכתב. “היה לנו חשוב לעשות את זה, במיוחד כעת, כשכל כך הרבה עסקים קטנים עוברים לרשת, ומנסים להתמודד עם קריסת הכלכלה שהביאה מגפת הקורונה”. צוקרברג המשיך והסביר שהחנויות המקוונות יהיו פשוטות וכאמור חינמיות, והן יופיעו בחשבון הפייסבוק של העסק כך שאפשר להתחיל מיד. כמו כן סיפר שגם המסנג’ר והוואטסאפ יהיו חלק מהמהלך. עבור עסקים קטנים פירוש הדבר שאין צורך להקים אתר סחר נפרד, אפשר לבצע את כל התהליכים בפייסבוק ואינסטגרם, לרבות הסליקה. העסקים גם יוכלו להחליט האם הם מעוניינים לשתף פעולה עם גופי סחר דוגמת שופיפיי, ביג-קומרס, הוו-קומרס וערוץ אדוויזר.
“כל המהלכים שעשינו יוצרים יחד משהו גדול וחזק”, סיכם צוקרברג. “גם אם אתם בעלים של עסק קטן או שאתם חושבים לפתוח אחד, יש לכם סט שלכם של כלים שיכולים לעזור לכם לתקשר עם הלקוחות שלכם”.
פרסום בטיק-טוק, אל תישארו מאחור
זה היה רק עניין של זמן עד שהאפליקציה המוזיקלית שכבשה את הקהל הצעיר (ולא רק אותו), תתחיל להיות פלטפורמה משמעותית לפרסום. המהלך עצמו אמנם החל בשנה שעברה, אבל בחודשים האחרונים נדמה שהאפליקציית הסושיאל צברה תאוצה גדולה, והפכה להיות אחד מיצרני הבידור למשתמשים, שפתאום נפל לחיקם הרבה זמן פנוי. נכון להיום אפשר לדבר למעלה מ-500 מיליון משתמשים בטיק טוק, 66% מהם מתחת לגיל 30, כש-41% מאלה בין הגילאים 16-24. זהו מיקוד פרסומי ייחודי עבור מותגים שמחפשים קהל צעיר. אולי בגלל זה מחיר הפרסום הוא יקר בהשוואה לפרסום ברשתות חברתיות אחרות, ובטיק טוק דורשים מינימום של 500 דולר עבור קמפיין.
האפשרויות לפרסום הן מגוונת – ונעות מחסויות/התשלטות של מותג על חשבון, מודעות בתוך הפיד עצמו וכמובן אתגרים ויראליים. החסויות (Brand Takeovers) יופיע מימין כשפותחים האפליקציה. יתרונן הוא שהמשתמשים רואים אותן ממש בתחילת השימוש באפליקציה, ולכן הם הכי מרוכזים וההשפעה עליהם היא הכי אפקטיבית. המודעות בפיד הם למעשה פרסום נייטיב, שיופיעו בתחתית הוידאו או בין הסרטונים. הם אמנם מספקים נתוני חשיפה גבוהים, אבל פועלים כמו כל מודעה בפיד של רשתות חברתיות. אתגרי התגיות (Hashtag Challenges) הם אולי הפיצ’ר הייחודי ביותר לטיקטוק, בעיקר בגלל הפוטנציאל הויראלי שלהם. אלה מודעות שיוצרים יחד עם צוות השיווק של טיקטוק, במטרה לייצר אנגייג’מנט עם המותג ולשתף כמה שיותר את התוכן.
יצירת הפרסומת בטיקטוק היא פשוטה יחסית למי שבקיא בפלטפורמה. מה שחשוב לדעת הוא שלהבדיל מפלטפורמות אחרות של PPC, כאן התוכן הוא ללא ספק המלך. ככל שתצליחו לייצר קריאייטיב נכון יותר, בעל ערך למשתמשים, הסיכוי של המודעות לפרוח גדול יותר. בישראל אגב הפרסום באפליקצייה עדיין בחיתוליו (בזק היו הברנד הגדול הראשון לעשות את זה בארץ), אבל זוהי דווקא הזדמנות למותגים למצב את עצמם כפורצי דרך. על כל פנים, גם אם מדובר רק בצעדים ראשונים, אתם רוצים להיות אלה שיעשו אותם.